Tapahtuman esittely

FinnMETKO on Suomen suurin ja tärkein raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely. Koneiden työnäytökset ja koeajot ovat näyttelyn keskeinen piirre. Metsäkoneiden työnäytökset ja puuenergialaitteiden haketus- ja murskausnäytökset ovat näyttelyn keskeistä antia. Maarakennusala, kuljetusala sekä hyötyajoneuvot ovat vahvasti mukana messuilla. Mukana tapahtumassa ovat myös konetyöaloihin liittyvien lisälaitteiden, varusteiden, komponenttien ja palveluiden tuottajat, myyjät ja markkinoijat sekä sidosryhmien edustajat.

Maarakennus-, bioenergia- ja puunkorjuukaluston työnäytöksiä voi seurata Kaakkolammin soranottoalueella ja harvennushakkuupalstoilla.

Järjestyksessä 19. FinnMETKO-näyttely toteutetaan 1.–3.9.2022 Jämsässä, Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueilla. 

Näyttelyalue on yli 200 hehtaaria ulko- ja sisäosastoineen, pysäköinti-, työnäytös-, koeajo- ja kilpailualueineen.

Päänäyttelyalue käsittää kangas- ja puistometsän sekä sorakenttien alueen. Gradian asfalttikentät ovat näyttelyn käytössä. Myllymäen yrityspuistoalue pääporttia vastapäätä on myös näyttelyaluetta. FinnMETKO-hallissa on 90 sisäosastoa.

Puunkorjuun työnäytöksille on varattu harvennushakkuualue, joka sijaitsee päänäyttelyalueen ja Kaakkolammin soranottoalueen välillä. Muille työnäytöksille on osastotilaa Kaakkolammin soranottoalueella.

Pysäköintialueiden ja porttien välillä kulkee näyttelyn aikana maksuttomat FinnMETKO-bussit.

Näyttelypäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Näyttely on avoinna päivittäin klo 9–17.

FinnMETKO 2022 -näyttelyalue sijaitsee Keski-Suomessa Jämsässä. Etäisyys Helsingistä on noin 250 km, Tampereelta 90 km ja Jyväskylästä 50 km. Lähimmät lentokentät ovat Tampereella ja Jyväskylässä. Jämsään on hyvät maantie-, juna- ja bussiyhteydet.

Näyttelyn pysäköintialueet ovat maksuttomia.

FinnMETKO 2022 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjät ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry. 

Yhteistyökumppaneiden ilmoituksia

Varmista näkyvyytesi näyttelyn yhteydessä. Ota yhteyttä toimitusjohtaja Tapio Hirvikoskeen , puh 040 9009 417.